Make-up reinigingslotion

In navolging van het maken van de lippenbalsem, deel ik hier eindelijk het recept voor het maken van make-up reinigingslotion zonder 'vieze' ingrediënten. Omdat ik contactlenzen draag en graag mijn gezicht goed reinig voor het slapen gaan, liep ik een beetje te prutsen met goedkopere reinigingslotions. Soms werd het te vet, soms droogde mijn huid extra uit en niet zelden prikten mijn lenzen uit mijn ogen..

 

Dus ik ben gaan zoeken naar een goed alternatief en ik heb het gevonden, vind ik! Hoe dan? 

 

Ik gebruik inmiddels een 2-fasen reiniger. Dat wil zeggen dat er 2 fasen toegevoegd zijn, een oliedeel en een waterdeel. Omdat olie en water niet mengt, lijkt het alsof er 2 lagen in het potje zitten. Voor gebruik goed schudden, dan verdeelt het zich over het potje en kun je het gebruiken. Na gebruik scheiden de delen zich weer. Daarom is het gebruik van een doorzichtig potje wel aan te bevelen.

 

Wat zit erin?

De helft van het potje heb ik gevuld met Jojoba olie. Je kunt dit ook vervangen door een andere olie als amandel olie, maar omdat ik daar niet tegen kan, kies ik voor de Jojoba olie. Daarbovenop doe je rozenwater. En voor de lekkere geur heb ik wat druppeltjes lavendel (voor het slapen gaan) of peppermint (in de ochtend om wakker te worden) toegevoegd. 

 

Zoals gezegd, voor gebruik even schudden en gebruiken maar!

 

Heb je nog vragen, of wil je een potje reiningslotion hebben? Stuur gerust een berichtje! 

 

Natuurlijke make-up reiniger op basis van kokosolie en rozenwater.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.