Lippenbalsem

Het klonk mij wat 'zweverig' in de oren: essentiële oliën. Maar eerlijk is eerlijk, toen onze jongste dochter dagenlang ziek was met een goede buikgriep en niet snel opknapte, kwam ik in aanraking met de werking van deze oliën op het lichaam. Niet alleen de lavendel, waar ik wel eens wat over gehoord had, maar ook over andere 'smaken' als citroen, pepermunt en vele anderen. 

 

Sinds die dag ben ik heel langzaam aan mezelf aan het verdiepen in de werking en toepassingen van de oliën. Ook de kinderen gaan het steeds meer waarderen; als ze geprikt zijn door een mug hoor ik dikwijls: "mama, waar is die roller met die olie tegen het jeuken?". Of manlief, die de roller met anti-hooikoorts-olie eerst maar niks vond, heeft er nu standaard 1 op zak.

 

Zo kwam het dat ik gisteravond, samen met de oudste dochter, lekker ging ontdekken. Op het programma stond het maken van lippenbalsem. Dochter tuttelt erg graag met allerlei make-upjes, maar ik vind haar daar wat jong voor. Een goed alternatief (vindt zij zelf ook), is het gebruiken van lippenbalsem. 

Voila, een leuke moeder-dochteractiviteit.

 

Het idee vonden we op www.awkwardduckling.nl en we hebben ons recept iets aangepast naar onze eigen smaak.

 

Hoe zijn wij te werk gegaan?

 

We hebben gebruik gemaakt van 4 tl shea butter, 2 tl bijenwas en 4 tl kokosolie. Dit hebben we au bain marie verwarmd en goed gemengd. Vervolgens hebben we er 10 druppels lavendel in gedaan en 5 druppels eucalyptus (voor als er tijdens de herfst weer neusjes verstopt zitten...) en wederom goed gemixt.

 

De mix hebben we verdeeld over de potjes en de sticks en laten afkoelen in de koelkast. Vanmorgen was het voldoende gestold en werd het direct volop gebruikt. We kunnen dus snel weer aan de slag!

 

Na deze eerste keer kan ik dus al aangeven; voor herhaling vatbaar!

 

Als er tips zijn om de receptuur te verbeteren, dan hoor ik dat natuurlijk heel graag!

Lippenbalsem

€ 2,50

Lippenbalsem

€ 2,50

Natuurlijke lippenbalsem met een geur naar keuze.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Fran
5 maanden geleden

Super leuk! Vraagje... waar heb je de potjes en sticks vandaan?
Komt er ook nog een diy voor de make-up remover?

Mama Röell
5 maanden geleden

Hai Fran, dank je voor je bericht!
De potjes komen bij de etos vandaan, de sticks heb ik bij ome alie besteld...
Het bericht over de make-up remover staat in de steigers en zal zeer binnenkort geplaatst worden! Groetjes.