Gehaakte onderzetters

Op onze houten tafel zijn we best wel zuinig. Dus het bezoek (en wij zelf natuurlijk ook) moet gebruik maken van onderzetters onder hun kopje koffie of thee. 

 

Laat ik het nou juist leuk vinden om deze kleurrijk te haken. Het patroon hiervoor heb ik bij elkaar gevonden op internet en er zelf een mooie draai aan gegeven. Hieronder kun je de stap voor stap foto's zien en plaats ik het patroon per toer. 

 

Als je het zelf gemaakt hebt, lijkt het me leuk als je het resultaat stuurt!

 

Wat heb je nodig:

4 kleuren garen, 1 haaknaald passend bij de dikte van het garen (ik gebruikte bij deze onderzetters haaknaald 3,5), schaar, patroon.

 

* Je begint met een ketting van 6 lossen die je sluit dmv een halve vaste

* 1e toer: 12 stokjes in de ring.

* 2de toer: gebruik een andere kleur en maak 3 lossen (dit is het eerste stokje) en 1 stokje in de eerste steek en dan in iedere steek 2 stokjes en sluit met een halve vaste.

* 3de toer: start weer met 3 lossen, 2 stokjes in de volgende steek en dan 1 stokje in de volgende steek. Herhaal dit tot je weer kunt sluiten dmv een halve vaste in het eerste stokje.

* 4de toer: gebruik een nieuwe kleur en maak in iedere steek een vaste.

* 5de toer: gebruik een nieuwe kleur en start met 3 lossen (dit is het eerste stokje) en 1 stokje in de eerste steek, vervolgens 2 stokjes in de volgende steek en weer 1 stokje in de volgende. Herhaal dit tot je kunt sluiten dmv een vaste in het eerste stokje.

* 6de toer: gebruik een nieuwe kleur en start met 2 lossen (is een half stokje) en vervolgens in iedere steek een halve vaste en sluiten dmv een vaste in het eerste halve stokje.

* 7de toer: gebruik een nieuwe kleur en start met een vaste in de eerste steek, vervolgens maak je het schelpenrandje door in 1 steek een half stokje, 2 stokjes en een half stokje te maken. Vervolgens weer een vaste en het schelpenrandje. Herhaal dit tot het rondje af is en je het kunt sluiten dmv een halve vaste.

 

Werk nu alle draadjes af en klaar is de onderzetter.

 

Veel gebruiksplezier ermee!

 

 

De kleur van de onderzetters wordt samen met u bepaald.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.