Gehaktbrood in de pan gebakken

Nog een weekje vakantie en dan begint het schoolse leventje hier weer. Dit houdt ook in dat er volop gesport wordt door de kinderen. Soms is het op tijd eten dan een uitdaging... Ik ben er fan van om dan iets in de oven klaargemaakt te hebben en dat bij thuiskomst we direct aan tafel kunnen schuiven en kunnen smikkelen.

 

Jamie Oliver legde de basis voor dit recept, maar wij hebben het natuurlijk weer iets naar eigen smaak aangepast.

 

Wat zijn de ingrediënten?

Voor het gehaktbrood:

- 1 ui

- olijfolie

- 3 pakjes toastcrackers

- 1 tl gemalen koriander

- 2 tl gedroogde oregano

- 2 tl mosterd

- 1 tl gemalen komijn

- 500 gr biologisch rundergehakt

- 1 biologisch ei

 

 

 

 

 

Voor de saus:

- 1 ui

- 2 tenen knoflook

- 2 Spaanse pepers (niet gesneden)

- 1 blik uitgelekte kikkererwten

- 2 blikken tomatenstukjes

- half emmertje snacktomaatjes

- 2 el balsamicoazijn

- 2 el worcestersaus

- gedroogde rozemarijn

- 1 tl paprikapoeder

 

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden

Pel de ui en hakken maar. Fruit het ui samen met de koriander en komijn in 2 scheuten olijfolie op matig vuur totdat ze goudbruin zijn. Doe ze in een kom om af te koelen.

Stamp de crackers in een theedoek fijn en doe ze bij de afgekoelde uien, samen met de mosterd, ei, oregano en gehakt. Meng dit goed en maak er een mooie vorm van. Stop het in een ovenschaal en zet het 20 minuten in de oven.

Ondertussen maak je de saus van het tweede ui, met de knoflook, paprikapoeder en Spaanse peper. Deze doe ik er altijd in zijn geheel in en kook het mee. Voeg vervolgens de uitgelekte kikkererwten, balsamicoazijn tomaten en tomatenstukjes mee en laat dit even doorkoken. Proef het maar!

De saus doe je vervolgens bij de ovenschotel in en doe het geheel samen nog een 10 minuten in de oven. Als extra kun je er nog plakjes spek overheen doen. Als deze knapperig zijn, is de ovenschotel klaar.

 

Eet smakelijk!

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.